Ontvang nu tot €100,- korting op een Insta360 Go3                   Tot € 600,- Cashback op Sony lenzen & camera's!

Inloggen
Winkelmandje

Nikon Z7

Geplaatst op 20-11-2022 door Michel

Bent u klaar voor de volgende stap en wilt u aan de slag met een systeemcamera met uitstekende prestaties? Dan is de Nikon Z7 de camera die al uw verwachtingen waar zal maken. Deze camera van Nikon biedt uitgebreide en nieuwe mogelijkheden voor fotograven om nog creatiever te werk te gaan. De ‘Z’ staat voor de overgang naar ultieme prestaties met de systeemcamera’s van Nikon. De Nikon Z7 bewijst zijn uitstekende prestaties met 45,7 effectieve megapixels en ondersteunt een standaard gevoeligheidsbereik van ISO 64 tot 25.600. Daarnaast is de Nikon Z7 ijzersterk bij hoge gevoeligheden en in het maken van beelden met scherpte en detail. Ontdek nu de nieuwe Nikon Z7 II

Hybride AF-systeem met 90% dekking van het beeldveld

De Nikon Z7 heeft 493 scherpstelpunten (met FX-beeldveld (36×24) en enkelpunts AF ingeschakeld). Hierdoor is het mogelijk om te fotograferen met een hybride AF-systeem dat 90% van het beeldveld dekt. Deze 90% dekking is zowel horizontaal als verticaal mogelijk. Het hybride AF-systeem gebruikt een algoritme dat is geoptimaliseerd voor de FX-format sensor. Schakelen tussen autofocus met fasedetectie in het filmvak en contrastdetectie-AF met scherpstelling is voor de Nikon Z7 geen enkel probleem. Door gebruik te maken van de bijbehorende NIKKOR Z-objectieven maakt u gebruik van een zeer nauwkeurige autofocus bij zowel foto's als video’s.

Full-frame Nikon FX-formaat BSI CMOS-sensor

De Nikon Z7 is net als de Nikon Z6 uitgerust met een nieuwe full-frame Nikon FX-formaat BSI CMOS-sensor met ingebouwde AF. De AF heeft fasedetectie in het filmvlak en deze camera werkt met de nieuwste beeldverwerkingsengine EXPEED 6. Deze toevoegingen zorgen voor kwalitatieve en zeer scherpe prestaties. De Nikon Z7 ondersteunt een groot standaard gevoeligheidsbereik van ISO 64 tot 25.600 en heeft maar liefst 45,7 effectieve megapixels. Het is mogelijk om de  ISO-waarde  van de Nikon Z7 te verminderen naar ISO 32 of uit te bereiden tot ISO 102.400. Hiermee wordt u zeker niet beperkt in het werken met een hoge en lage ISO-waarde voor de helderheid en lichtgevoeligheid van uw beeld.

Elektronische zoeker met optische en beeldverwerkingstechnologieën

De elektronische zoeker van de Nikon Z7 is comfortabel en eenvoudig te gebruiken. Daarnaast presteert deze uitstekend in samenwerking met de optische en beeldverwerkingstechnologieën van Nikon. De Nikon Z7 creëert een helder en natuurlijk beeld dat vergelijkbaar is met optische zoekers. De elektrische zoeker heeft een beelddekking en vergroting van circa 100% en 0,8× met een diagonale kijkhoek van circa 37,0°. De elektronische zoeker is uitgerust een OLED-scherm van ongeveer 3.690.000 beeldpunten.

Belangrijke specificaties Nikon Z7
- 45,7 megapixels
- 9 beelden per seconde
- 64 – 25.600 ISO-bereik
- 4K videocamera
- 493 scherpstelpunten
- Ergonomisch ontwerp

Directe concurrenten 

De Nikon Z7 wordt niet alleen vergeleken met andere systeemcamera’s, maar wordt ook vaak vergeleken met spiegelloze, professionele DSLR's, instap-DSLR's en superzooms. De top rivalen van de Nikon Z7 zijn afkomstig van Nikon zelf (zoals de Z6 en de Coolpix A1000).

Systeemcamera concurrenten

De voordelen van de Nikon Z7 ten opzichte van andere systeemcamera concurrentenzij over het algemeen als volgt. De Z7 heeft een iets hogere resolutie scherm (2.100k dots vs. 1.040k dots), maakt iets hogere resolutie foto's (45,4 MP vs. 30,1 MP), maakt gebruik van snelle autofocus van de fasedetectie (fasedetectie vs. contrastdetectie), is dunner (6,8cm vs. 8,4cm) en heeft een snellere maximale sluitertijd (1/8000 van een seconde vs. 1/4000 van een seconde). Echter heeft hij wel slechtere beeldstabilisatie en iets minder scherpstelpunten.

CANON EOS R6
Sony A7R Mark IV

Spiegelloze camera’s met verwisselbare lenzen concurrenten

Over het algemeen zijn enkele van de voordelen van de Nikon Z7 ten opzichte van de concurrentie als volgt: De camera heeft een veel groter scherm (8,1 cm vs. 7,6 cm), een iets grotere zoeker (0,80x vs. 0,46x), foto's met een veel hogere resolutie (45,4 Mp vs. 26 Mp.) en een iets hogere maximale lichtgevoeligheid (102.400 ISO vs. 51.200 ISO). Helaas heeft de batterij een iets kortere levensduur, heeft hij geen ingebouwde GPS en heeft een vaste lens.

SONY a7R III
FUJIFILM X-T4

Pro DSLR concurrenten

Over het algemeen zijn enkele van de voordelen van de Nikon Z7 ten opzichte van pro DSLR concurrenten als volgt. De camera het heeft een beduidend hogere resolutie scherm (2.100k dots vs. 1.229k dots), beduidend grotere zoeker (0,80x vs. 0,65x), heeft een betere beeldstabilisatie (sensor shift vs. geen enkele), neemt veel hogere resolutie foto's (45,4 Megapixel vs. 24,3 MP) en heeft een touchscreen. Gemiddeld genomen is de maximale lichtgevoeligheid echter aanzienlijk lager, heeft het een kwalitatief mindere zoeker, heeft het een veel kortere levensduur van de batterij, heeft het geen ingebouwde GPS en heeft het een ingebouwd objectief.

NIKON D6
Pentax K-1 II
Canon EOS 5D Mark IV

Reviews Nikon Z7

dpreview.com

“De Nikon Z7 is een zeer goed gevormde digitale camera en geschikt voor een breed scala aan foto- en video mogelijkheden. De camera heeft een uitstekende beeldkwaliteit en een zeer goede 4K-video verpakt in een lichtgewicht body met beeldstabilisatie. De autofocus is minder betrouwbaar dan de concurrentie en de buffer kan beperkt zijn voor snelle actie, maar over het algemeen is de Z7 een plezier om mee te fotograferen.”

techradar.com

“Nikon heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk de introductie van de Z7 is voor het bedrijf, en het voelt zeker als een camera die op een dag zal worden teruggekeken als het begin van iets belangrijks. De Z7 is met aandacht gemaakt en gedraagt zich veel beter dan we hadden verwacht. Een solide sensor, gecombineerd met een effectieve beeldstabilisatie die goed in de body geplaatst is. Dit in combinatie met een prachtige EVF, een uitstekende bediening, zeer competente AF-prestaties en een geweldige respons maakt deze camera leuk om te gebruiken. Het is niet de meest elegant ontworpen camera in zijn soort, maar dit vergeet je al snel als je hem eenmaal in gebruik neemt, omdat de camera gewoon goed in elkaar steekt.”

ephotozine.com

“De Nikon Z7 biedt een topklasse volformaat spiegelloze camera, met de voordelen van een compacte  behuizing, maar ook de voordelen van spiegelloze technologie, zoals een WYSIWYG elektronische zoeker. De camera beschikt ook over dnelle continue opname, een elektronische sluiter, en in-camera beeldstabilisatie. Wat leuk is aan het Z systeem, is de introductie van een aantal vrij compacte objectieven. De beeldkwaliteit is uitstekend met goede ruisprestaties en Nikon's beproefde (en geliefde) kleurweergave. De scherpstelprestaties zijn zeer goed, met een hoog slagingspercentage, veel beter dan bij een DSLR, dankzij de focuspunten van de on-sensor fase-detectie. De Nikon Z7 (en Z6) bieden een aantrekkelijke pakket, met een interessante en goed uitziende lens roadmap, maar ook prestaties om te kunnen concurreren met de Sony A7 serie camera’s is optimaal. Met zo'n goede camera is het duidelijk te zien dat de Nikon Z serie de toekomst is voor Nikon's full-frame camera's - en dat zullen we met grote belangstelling volgen. “

Nikon Z series

De Nikon Z7 (45 megapixel, hoge resolutie) en Nikon Z6 (24 megapixel, hoge snelheid) zijn de twee eerste fullframe systeemcamera’s die Nikon uitbrengt. De Z-serie van Nikon bevat zowel de camera’s Z6 en Z6 als een nieuwe lensbevestiging genaamd Z mount. De Z-camera’s zijn vanaf de grond opnieuw opgebouwd, intern verschillen ze volledig de reflexcamera’s. De camera's zijn beide full-frame en zijn over het algemeen uitermate geschikt voor professionals of gevorderde hobbyisten. De Z7 is het nieuwe vlaggenschip, en het kan zich meten met andere populaire spiegelreflex camera’s zoals de Nikon D850.

Z-vattingsysteem Nikon

Het Z-vattingsysteem van Nikon omvat systeemcamera's met een doordachte vatting en een grotere diameter. De extra brede Z-vatting van Nikon maakt compactere full-frame objectieven mogelijk, die meer licht over het hele beeld kunnen opnemen. Het Z-vattingsysteem heeft Nikon ontwikkeld voor de beste optische prestaties. Een belangrijke vatting in het Z-vattingsysteem is de vatting met grotere diameter die meer creatieve mogelijkheden voor objectiefontwerp biedt. Het Z-vattingsysteem omvat krachtige objectieven, inclusief het meest lichtsterke objectief in de geschiedenis van Nikon met f/0.95.

De 35mm 1.8 en 50mm 1.8 zijn samen met de 24-70 4.0 van de Z-serie van uitzonderlijke kwaliteit en overtreffen ruimschoots vergelijkbare objectieven. Daarnaast kunnen huidige fullframe spiegelreflex objectieven van Nikon via een adapter gebruikt worden voor de Nikon Z7 en Nikon Z6. Wat dacht u bijvoorbeeld van het ruime assortiment aan G-serie objectieven. Zo fotografeert u met de kwaliteit van de Nikon D850, maar dan veel compacter en lichter.

Nikon Z7 kopen bij Foto de Vakman

Bent u overtuigd en wilt u zo snel mogelijk aan de slag met de Nikon Z7? Dan koopt u snel en eenvoudig de Nikon Z7 via de webshop van Foto de Vakman. Als deze camera direct leverbaar is en u vóór 12.30 uur een bestelling plaatst dan wordt de camera de volgende werkdag (inclusief zaterdag) bij u thuis afgeleverd. Daarnaast is er de mogelijkheid om te kiezen voor een express levering. In dit geval ontvangt u de camera de volgende dag nog vóór 11.00 uur.

Bent u nog niet volledig overtuigd? Geen probleem! Kijk gerust even verder, neem contact op voor meer informatie of kom langs in een van onze winkels. Onze specialiseten staan u graag te woord in Uden of Wijchen en helpen u bij het vinden van de camera die het best bij uw wensen past.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en ontwikkelingen rondom Foto de Vakman? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen