PRE-ORDER NU DE NIKON Z6 MARK III                   Tot € 600,- Cashback op Sony lenzen & camera's!

Inloggen
Winkelmandje
Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
3.699,00
CMS: installment_text
CMS: installment_info
Zet op verlanglijstje
Bekijk onze winkels
Vandaag besteld is binnen 1 werkdag(en) in huis
Toevoegen aan favorieten
 • Bundels
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Accessoires
 • Veel gestelde vragen
 • Gerelateerde artikelen

Kies voordeelbundel

6.076,94
5.767,81
Korting op extra artikelen: 13%

Barcode

Artikelomschrijving

Sony A7R IV body Zwart
De Alpha 7R IV levert indrukwekkende beeldkwaliteit met een hoge resolutie en een groot dynamisch bereik en behoudt tegelijkertijd scherpstelprestaties, high-speed continuous shooting en nog veel meer.

 

Een nieuwe standaard in beeldkwaliteit

De Alpha 7R IV heeft een nieuw ontwikkelde 35mm full-frame back-illuminated CMOS-beeldsensor met een resolutie van 61,0 MP. De back-illuminated sensor en ruisonderdrukkingstechnieken leveren samen een beeld met extreem weinig ruis, goede prestaties op het gebied van gevoeligheid en extreem hoge beeldkwaliteit. De camera heeft een dynamisch bereik van 15 stopsbij lage gevoeligheidsinstellingen. Dit resulteert in gelijkmatige, natuurlijke gradaties, van diepe schaduwen tot zeer lichte tinten. Ook gebruikt de Alpha 7R IV algoritmes die door de meest recente Alpha-camera’s worden gebruikt ten behoeve van uitstekende kleurreproductie.

 

Dit nieuwe full-frame model is uitgerust met innovatieve 5-assige in-body beeldstabilisatie geoptimaliseerd voor het maken van hi-res opnamen, met een sluitertijdvoordeel van 5,5 stops. Daarnaast is de sluiterunit nauwkeurig opnieuw ontworpen om de geringste beweging die ruis zou kunnen veroorzaken te compenseren.

 

De Alpha 7R IV is ook uitgerust met een zoeker met de hoogste resolutie van alle camera's van Sony: een UXGA OLED Tru-Finder EVF met 5,76 miljoen beeldpunten. Deze nieuwe zoeker beschikt over circa 1,6x de resolutie van de EVF in de Alpha 7R III en zorgt voor een uiterst nauwkeurige, levensechte weergave van de scène in het frame. De beeldkwaliteit kan worden ingesteld op 'Standaard' of 'Hoog' met een vernieuwingsfrequentie van 60 of 120 fps.

Daarnaast heeft de nieuwe camera een ontwikkelde Pixel Shift Multi-opnamefunctie waarmee maximaal 16 full-res beelden kunnen worden samengesteld. In deze modus verschuift de camera extreem nauwkeurig de sensor in stappen van een halve of hele pixel. De camera legt zo 16 aparte pixel shift beelden van in totaal 963,2 miljoen pixels aan gegevens vast en voegt ze samen tot een beeld van 240,8 miljoen pixels (19.008 x 12.672 pixels) door middel van de Imaging Edge-desktop software. Deze geavanceerde modus is ideaal voor het fotograferen van architectuur, kunstwerken of andere objecten die geschikt zijn voor stillevenfotografie en levert bijzonder veel details en kleurprecisie.

 

Snelheid van opnamen en scherpstellen

De innovatieve Alpha 7R IV kan opnames maken met maximale resolutie tot wel 10 fps, met continue, nauwkeurige AF/AE-tracking tot ongeveer 7 secondenin de full-frame, full-res-modus (JPEG/RAW) en ongeveer 3x zo lang in de APS-C-modus voor beelden van 26,2 MP. Dankzij deze snelle optie kunnen bewegende objecten zeer nauwkeurig en uiterst gedetailleerd worden vastgelegd.

 

Het verbeterde scherpstelsysteem van de Alpha 7R IV bestaat uit 567 brandpuntsvlak fasedetectie-AF-punten die circa 74% van het beeldbereik afdekken. Ook zijn er 425 contrast-AF-punten die voor extra precisie en betrouwbaarheid zorgen bij weinig licht en andere omstandigheden waarin het best contrast-AF gebruikt kan worden. De hogere dichtheid van de AF-sensor en de verfijnde trackingalgoritmes van de nieuwe camera geven een merkbare verbetering van de trackingprestaties, waardoor complexe en plotselinge bewegingen van het object betrouwbaar en met grotere precisie dan ooit kunnen worden gevolgd.

 

Sluitertijdcompensatie van max. 5,5-stappen  van de stabilisatie-unit in behuizing
De high-precision stabilisatie-unit en gyroscoopsensoren van de a7 IV werken samen met beeldstabilisatiealgoritmen om een sluitertijdcompensatie van maximaal 5,5 stappen te bereiken voor optimale prestaties van de camera's beeldsensor met 33,0 MP.

Snelle, nauwkeurige scherpstelling voor moeilijke dierenfoto's
Als je vooraf de onderwerpherkenning van de camera instelt op "Dier", detecteer en volg je de ogen van een dier automatisch voor betere foto's en video's van zowel wilde dieren.huisdieren als mensen. De detectie van dierenogen is verbeterd met een betrouwbare tracking en nauwkeurige scherpstelling, zelfs met de snuit van het dier ondersteboven.Detectie van vogelogen wordt voor het eerst in de a-serie ondersteund voor zowel foto's als video’s.

Twee kaartsloten
De A7R IV heeft twee kaartsloten, waarbij in kaarslot 1 UHS-I/II als ook de CFExptress Type A kan worden gebruikt en in kaartslot 2 kunnen UHS-I/II kaarten in.

Verder is ook de functie voor realtime trackingbeschikbaar. Hiervoor wordt een nieuw ontwikkeld algoritme voor objectherkenning gebruikt voor optimale objecttracking en een consistent scherpstelsysteem. Ook is een antiflikkering-opnamemodus beschikbaar die automatisch fluorescerend of kunstmatig licht in een opnamesituatie herkent en het effect minimaliseert.

 

Verbeterde connectiviteit voor een professionele workflow

De nieuwe Alpha 7R IV van Sony is uitgerust met verschillende geavanceerde functies voor connectiviteit. Het nieuwe model beschikt over draadloze LAN met ondersteuning voor zowel de conventionele 2,4GHz-band als een supersnelle 5GHz-band. Een draadloze externe verbinding met een pc (draadloos opnamen maken via de pc) is ook beschikbaar op de nieuwe Alpha 7R IV. Dit was een door professionals veelgevraagde update en zorgt voor veel meer vrijheid bij opnamen in de studio en op locatie. De fotograaf kan hierdoor zonder beperkingen bewegen.

 

Naast een draadloze verbinding met pc'sis de nieuwe camera uitgerust met een SuperSpeed USB (USB 3.2 Gen 1) USB Type-C-aansluiting die een extreem snelle bekabelde gegevensoverdracht ondersteunt. Verder is er een FTP-overdrachtsfunctie waardoor fotografen beelden naar een specifieke FTP-server kunnen sturen tijdens het fotograferen of het bekijken van foto's.

 

Om een professionele workflow te ondersteunen heeft Sony versie 2.0 van Imaging Edge ('Remote'/'Viewer'/'Edit')aangekondigd. Met de toepassing 'Remote' kunnen gebruikers camera's bedienen en live-opnamen via hun pc bekijken; de toepassing 'Viewer' wordt gebruikt om snel foto's te bekijken, beoordelen en selecteren uit grote beeldbibliotheken, en de toepassing 'Edit' om RAW-gegevens te ontwikkelen tot hoogwaardige foto's. Voor maximaal gemak bij beeldoverdracht kan de camera nu beelden naar een smartphone sturen zelfs als de camera is uitgeschakeld.

 

Hoge resolutie opnamen in 4K en professionele functies

Behalve de mogelijkheden voor foto's presteert de nieuwe Alpha 7R IV uitstekend als volwaardige filmcamera. Met video-opnamen in 4K (3840 x 2160 pixels) zonder pixel binning. Dit biedt hoogwaardig 4K-beeldmateriaal met uitzonderlijk veel details en diepte. Ook is S-Log 2 en S-Log 3 beschikbaar voor maximale flexibiliteit in kleurgradatie: S-Log 3 zorgt voor een dynamisch bereik van in totaal 14 stops. HLG (Hybrid Log-Gamma) is eveneens beschikbaar op de Alpha 7R IV ter ondersteuning van een directe HDR-workflow.

 

Voor video-AF maakt de camera gebruik van een verfijnd systeem voor een snelle hybride autofocus. Hiermee kan de gebruiker tijdens het maken van video-opnamen vloeiender en stabieler automatisch scherpstellen. Dit kan zelfs wanneer er een voorwerp vóór het object beweegt. De camera wordt geleverd met Touch Tracking-functionaliteit tijdens het filmen. De gebruiker kan eenvoudig het object aanraken om erop scherp te stellen.

 

Een andere videofunctie is de toevoeging van een digitale audio-interface aan de Multi Interface Shoe (MI shoe). Dankzij deze interface is de nieuwe ECM-B1M -shotgunmicrofoon of XLR-K3M XLR-adapterset rechtstreeks te koppelen met de camera. Dit garandeert hoogwaardige audio-opnamen met weinig ruis. Intervalopname voor het maken van time-lapsefilms is ook beschikbaar, evenals Full HD-opnamen tot wel 120 fps, functies voor langzame en snelle beweging en nog veel meer.

 

Om de duurzaamheid te verhogen is de Alpha 7R IV beter bestand tegen vocht en stof. Alle randjes op de behuizing zijn beter afgedicht, evenals het klepje van het batterijvak en de mediasleuven. De camera is vervaardigd uit een extreem lichte en duurzame magnesium legering. Verdere verbeteringen aan het ontwerp van de behuizing zijn onder andere een betere handgreep en een grotere AF-AAN-knop. Tevens heeft de Alpha 7R IV een nieuw ontworpen multikiezer, een vergrendeling voor de draaiknop voor belichtingscompensatie en een nieuwe vorm en plaats voor de draaiknop aan de achterzijde. De nieuwe camera bevat ook twee UHS-II-compatibele mediasleuven. Deze toevoeging zorgt voor meer algehele capaciteit en sneller lezen/schrijven.

 

Voor extra gemak is het opslaan van de voorkeurscamera-instellingen uitgebreid. Nu kunnen bijna alle camera-instellingen worden opgeslagen een geheugenkaart. Op elke individuele kaart kunnen maximaal 10 combinaties worden opgeslagen en worden geladen in een willekeurige camerabehuizing van hetzelfde type.

 

Ondanks het 1,5x keer zo hoge pixelaantal is de batterijlevensduur verbeterd. De Alpha 7R IV heeft een CIPA-meetresultaat van maximaal 670 foto's (bij gebruik van een lcd-scherm, 530 beelden met EVF) per batterijlading. De gebruiksduur kan zelfs nog meer worden verlengd met de nieuwe optionele VG-C4EM verticale handgreep. Deze biedt plaats voor twee NP-FZ100-batterijen . De behuizing kan ook van stroom worden voorzien via de USB-aansluiting.


Inhoud van de doos:
 • Bodydop
 • Oogschelp
 • Accu FZ-100
 • AC-adapter
 • Hotshoe afdekkapje
 • USB-A naar USB-C-kabel (USB 3.2)
 • Schouderriem
 • Gebruiksaanwijzing o.a NL

Specificaties

CameratypeMILC body
Megapixels61 MP
Type beeldsensorExmor R CMOS
Maximale beeldresolutie9504 x 6336 Pixels
Fotoresolutie(s)IMAGE SIZE (PIXELS) [3:2] 35mm full frame L: 9504 x 6336 (60M), M: 6240 x 4160 (26M), S: 4752 x 3168 (15M) APS-C L: 6240 x 4160 (26M), M: 4752 x 3168 (15M), S: 3120 x 2080 (6.5M) IMAGE SIZE (PIXELS) [4:3] 35mm full frame L: 8448 x 6336 (54M), M: 5552 x 4160 (23M), S: 4224 x 3168 (13M) APS-C L: 5552 x 4160 (23M), M: 4224 x 3168 (13M), S: 2768 x 2080 (5.8M) IMAGE SIZE (PIXELS) [16:9] 35mm full frame L: 9504 x 5344 (51M), M: 6240 x 3512 (22M), S: 4752 x 2672 (13M) APS-C L: 6240 x 3512 (22M), M: 4752 x 2672 (13M), S: 3120 x 1752 (5.5M) IMAGE SIZE (PIXELS) [1:1] 35mm full frame L: 6336 x 6336 (40M), M: 4160 x 4160 (17M), S: 3168 x 3168 (10M) APS-C L: 4160 x 4160 (17M), M: 3168 x 3168 (10M), S: 2080 x 2080 (4.3M)
Ondersteund beeldformaatJPEG, RAW
Ondersteunde beeldverhoudingen1:1, 3:2, 4:3, 16:9
Totaal aantal megapixels62,5 MP
Grootte van de beeldsensor ( B x H )35,7 x 23,8 mm
Lens mount interfaceSony E
ScherpstellenAuto
Auto Focus (AF) punten567
Auto Focus (AF) punten selectieAuto
Auto Focus (AF) slotJa
ISO gevoeligheid (min)100
ISO gevoeligheid (max)32000
Blootstelling typeAuto, Handmatig
Belichtingscorrectie1/3EV step)
± 5EV (1/2EV
LichtmetingCentrumgerichte, Evaluatief (multi-pattern), Highlight-meting, Matrix, Gedeeltelijk, Spot
ISO-gevoeligheid100, 12800, 32000
BelichtingsinstellingProgramma AE
Auto Exposure (AE)slotJa
Snelste camera sluiter snelheid1/8000 s
Langzaamste camera sluiter snelheid30 s
Type camerasluiterElektronisch
Flitser-modiAuto, Flits uit, Flits aan, Handmatig, Normaal, Voor-flits, Langzame synchronisatie
Flits sync-snelheid1/250 s
Flits blottstellingscorrectie±3EV (1/2
1/3 EV step)
Video recordingJa
Maximale videoresolutie3840 x 2160 Pixels
HD type4K Ultra HD
Videoresoluties3840 x 2160,1920 x 1080,1280 x 720 Pixels
Framerate Motion JPEG30 fps
Resolutie bij opnamesnelheid1920x1080@100fps, 1920x1080@120fps, 1920x1080@24fps, 1920x1080@30fps, 1920x1080@60fps, 3840x2160@24fps, 3840x2160@30fps
Formaat analoog signaalNTSC, PAL
Ondersteunde videoformatenAVCHD, H.264, MPEG4, XAVC S
Ingebouwde microfoonJa
Compatibele geheugenkaartenSD
Geheugenslots2
BeeldschermTFT
TouchscreenJa
Beeldschermdiagonaal7,49 "
Schermdiameter in centimeters7,5 cm
Uitklapbaar schermJa
Vari-angle LCD displayJa
BeeldzoekerElektronisch
Vergroting0,78 x
USB-versie3.2 Gen 1 (3.1 Gen 1)
HDMIJa
HDMI-connector typeMicro
Microfoon, line-in ingangJa
BluetoothJa
WifiJa
Near Field Communication (NFC)Ja
Bluetooth-versie4.1
Wi-Fi-standaarden802.11a, 802.11b, 802.11g, Wi-Fi 4 (802.11n), Wi-Fi 5 (802.11ac)
OpnamemodiAuto, Programma, Sluitertijdvoorkeuze
Foto-effectenZwart&Wit, Filmnegatief, Sepia
Zelfontspanner2,5,10 s
Dioptre correctieJa
Diopter aanpassingen (D-D)-4 - 3
Kleur van het productZwart
BatterijtechnologieLithium
Type batterijNP-FZ100
Ondersteund aantal accu's/batterijen1
Breedte128,9 mm
Diepte77,5 mm
Hoogte96,4 mm
Gewicht665 g
Code geharmoniseerd systeem (HS)85258900
BeeldstabilisatorJa
Afbeeldingstabilisator locatieLichaam
StemopnameJa
AudiosysteemStereo
Weergaveresolutie2359296 dot
Helderheid display aanpassenJa
Aantal handmatige helderheidsaanpassingsniveaus5
Ondersteuning voor statiefmontageJa
Inclusief netsnoerJa
Sensor formaatVolbeeld
Zoeker schermafmetingen0.5 "
USB-connectorUSB Type-C
Hoofdtelefoonuitgangen1
Zoeker resolutie5760000 Pixels
ContrastaanpassingJa
HelderheidsregelingJa
IntensiteitsaanpassingJa
Accu/Batterij voltage7,2 V
Capaciteit van de accu/batterij2280 mAh
Aantal meetzones1200
GebruiksaanwijzingJa
Pre-flashJa
RuisonderdrukkingJa
MerkSony
CategorieSony A7R Mark IV
EAN Code4548736128514
ArtikelcodeILCE7RM4AB.CEC1
VerpakkingStuk(s)

Accessoires

Opruiming! DJI-RS-3-COMBO

DJI-RS-3-COMBO

Direct leverbaar!
689,00 -15%
589,00
EXASCEND Essential CFexpress(Type A) 120GB
179,00
EXASCEND Essential CFexpress(Type A) 180GB
229,00
EXASCEND Essential CFexpress(Type A) 360GB
329,00
EXASCEND Essential CFexpress(Type A) 480GB
365,00
Godox Speedlite V860III Sony Kit
249,00
GPX1EM.SYH

GPX1EM.SYH

Direct leverbaar!
112,95
Hahnel 6-in-1 Travel Cleaning Kit
29,95
Hahnel HL-XZ100 Sony

Hahnel HL-XZ100 Sony

Direct leverbaar!
72,95
Staffelkorting! Jupio NP-FZ100 2040mAh

Jupio NP-FZ100 2040mAh

Direct leverbaar!
53,95
Opruiming! Rocketek CFexpress Card Reader USB-C CFexress type A
56,94 -21%
44,95
Rode Wireless GO II

Rode Wireless GO II

Direct leverbaar!
299,00
Sigma 24-70mm F2.8 DG DN (A) Sony FE mount
1.199,00
Sony CFexpress Type A Memory Card 160GB
369,00
Sony CFexpressType A Memory Card 80GB
185,00
Sony MRW-G2 CFexpress SD Card Reader

Sony MRW-G2 CFexpress SD Card Reader

Vandaag besteld is binnen 1 werkdag(en) in huis
134,95
Staffelkorting! Sony NP-FZ100 batterij voor camera's/camcorders 2280 mAh
88,95 -10%
79,99
Sony €200 CASHBACK Sony SEL 24-105mm F4 OSS G

Sony SEL 24-105mm F4 OSS G

Direct leverbaar!
1.149,00
Sony SEL 24-70mm F2.8 GM2

Sony SEL 24-70mm F2.8 GM2

Direct leverbaar!
2.399,00
Sony SEL 400mm F2.8 G Master

Sony SEL 400mm F2.8 G Master

Direct leverbaar!
11.999,00
Sony SEL 70-200mm/F2.8 GM2 FE Full Frame
2.999,00
€200,- korting! Tamron 35-150mm f/2.0-2.8 Di III VXD Or Sony FE
1.999,00 -10%
1.799,00
VSGO Full-Frame Sensor Cleaning Rod Kit
29,95
ZHIYUN Crane 4 Combo

ZHIYUN Crane 4 Combo

Direct leverbaar!
649,56

Gerelateerde artikelen

€180,- cashback of €225,- Canon-tegoed! Canon EOS R5 body

Canon EOS R5 body

Direct leverbaar!
3.999,00 -13%
3.499,00
€500,- Korting! Nikon Z7 II Body zwart

Nikon Z7 II Body zwart

Vandaag besteld is binnen 1 werkdag(en) in huis
3.399,00 -15%
2.899,00
€600,- Korting! Nikon Z7 II Kit + 24-70mm F/4.0 S
4.199,00 -14%
3.599,00
400,= Cashback & 200,= Instore korting! Sony A7R V body Zwart

Sony A7R V body Zwart

Direct leverbaar!
4.499,00 -4%
4.299,00

Stel een vraag over dit artikel

         

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en ontwikkelingen rondom Foto de Vakman? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen