PRE-ORDER NU DE NIKON Z6 MARK III                   Tot € 600,- Cashback op Sony lenzen & camera's!

Inloggen
Winkelmandje

De nieuwe Sony A7S III komt eraan

Geplaatst op 24-11-2023 door Michel

De nieuwe Alpha 7S III biedt opnamen in 4 K 120p, 10-bit 4:2:2, een dynamisch bereik van 15+ stops, verbeterde AF-prestaties en nog veel meer

 • Nieuwe Exmor R CMOS back-illuminated full-frame beeldsensor met een effectieve resolutie van 12,1 megapixels en een nieuw ontwikkelde BIONZ XR-beeldprocessor die acht keer krachtiger is en het rolling shutter effect beperkt
 • Ultragevoelig, met een ISO-bereik tussen 40 – 409.600 en een verbeterde beeldkwaliteit met ongeveer 1 stop ruisonderdrukking in het (middel)hoge gevoeligheidsbereik
 • Video-opnamefuncties met 4K 120p, 10 bit 4:2:2 kleurendiepte
 • All Intra-recording, XAVC HS-formaat met H.265-codec
 • 15+ stops dynamisch bereik voor film
 • Voor het eerst in de Alpha-serie: 16-bit RAW video HDMI output
 • Fast Hybrid-autofocussysteem met 759 fasedetectiepunten die 92 % van de beeldsensor dekken
 • Verbeterde realtime Eye-AF-autofocus stelt scherp op de ogen, bij het opnemen van zowel films als foto’s
 • Nieuw ontwerp om oververhitting te voorkomen en relay-opnamen met twee mediaslots, waardoor ruim een uur 4 K 60 p 10-bits 4:2:2 filmopnamen mogelijk worden, vóór de batterij leeg raakt
 • Optische in-body beeldstabilisering over 5 assen ondersteunt filmen uit de hand, met nieuwe Active-modus voor filmen uit de hand onder moeilijke omstandigheden
 • Nieuwe elektronische oled-viewfinder (0.64-inch) met 9,44 miljoen dots
 • Het lcd-scherm opent opzij en is kantelbaar in verschillende hoeken en biedt daarmee meer flexibiliteit tijdens opnamen
 • Nieuw ontworpen menusysteem met interface via een touchscreen en touch-bediening
 • Snel fotograferen met 10 foto’s per seconde voor meer dan 1.000 opeenvolgende niet-gecomprimeerde RAW-beelden met volledige AF / AE tracking
 • Dubbele CFexpress type A-mediaslots voor snelle gegevensverwerking met behoud van het compacte formaat

Sony kondigt vandaag de lang verwachte Alpha 7S III (model ILCE7SM3/B) aan. Dit nieuwe model is uitgerust met een volledig nieuwe full-frame back-illuminated beeldsensor van 12,1 MP (effectief) en ultrahoge gevoeligheid. Deze sensor heeft een breed dynamisch bereik van 15 en meer stops. De camera beschikt over indrukwekkende video-opnamefuncties waaronder 4K 120p en 10-bit 4:2:2 kleurendiepte.

De Alpha 7S III heeft een nieuw mechanisme om oververhitting te beperken en maakt relay-opnamen met twee mediaslots mogelijk. Dit biedt ruim een uur aan 4K 60p filmopnamen op een enkele batterij. De camera heeft tevens een compleet vernieuwd autofocussysteem, een interface met touch-bediening en side-flip lcd-scherm. De nieuwe Alpha 7S III is het ultieme creatieve instrument voor videoprofessionals, hybride fotografen en filmproducenten.

De camera architectuur van de Alpha 7S III heeft tevens een geheel nieuw design gekregen om de bijzondere opnameprestaties bij foto en video mogelijk te maken. De nieuwe back-illuminated full-frame 35 mm Exmor R CMOS-beeldsensor heeft een effectieve resolutie van 12,1 MP en een aantal geavanceerde technieken om licht op te vangen. Dit garandeert een hoge gevoeligheid (en weinig ruis) zodat ook met weinig licht en zonder complexe belichtingsopstellingen een fenomenaal resultaat behaald kan worden. Naast de verbeterde beeldkwaliteit heeft deze nieuwe beeldsensor een fasedetectie-autofocussysteem wat een primeur is voor een S-serie camera.

Tevens beschikt de Alpha 7S III over een nieuwe BIONZ XR-beeldverwerkingsprocessor. Deze biedt tot acht keer meer processorkracht, minimaliseert de verwerkingstijd zorgt ervoor dat het rolling shutter effect met een factor drie wordt beperkt.

De camera is uitgerust met ’s werelds grootste en helderste elektronische 0.64-inch oled-viewfinder met 9,44 miljoen dots. Ook is het de allereerste camera ooit met twee CFexpress type A-mediaslots voor een extreem snelle gegevensoverdracht in een compact formaat.

Professionele video-workflow

De Alpha 7S III biedt (in body) 4K opnamen tot 120 fps met 10-bit 4:2:2 kleurendiepte. De nieuwe camera heeft een flexibelere en efficiëntere postproductie-workflow met diverse geavanceerde opnamenfuncties, zoals All-Intra en MPEG-H HEVC/H.265 (XAVC HS) codec’s.

Content van Alpha 7S III is eenvoudig te combineren met andere professionele camcorders, dankzij S-Gamut, S-Gamut3 en S-Gamut3.Cine. Door te kiezen voor S-Gamut3 of S-Gamut3.Cine kunnen content creators opnamen van de Alpha 7S III matchen met materiaal van professionele camcorders. Dit zorgt voor een efficiëntere postproductie met een multi-camera-workflow. Behalve de S-Log3-gammacurves, ondersteunt de Alpha 7S III ook een HLG-beeldproflel (Hybrid Log-Gamma) voor efficiënte post-productie workflow. De Alpha 7S III voert tevens 16-bits RAW uit naar een externe recorder via HDMI type A.

Verbeterde beeldkwaliteit

De nieuwe CMOS-beeldsensor en BIONZ XR-beeldprocessor maken een extreme lichtgevoeligheid mogelijk. Dit garandeert een betere kleurenreproductie, textuurweergave en een hogere beeldkwaliteit. De ISO-basiswaarde is verlaagd tot 80, wat resulteert in een normaal bereik van 80-102.400 (uitbreidbaar tot 80-409.600 voor video en 40-409.600 voor foto’s) voor flexibelere ISO en een bredere dynamisch bereik met lage geruis voor alle instellingen. De sensor levert een met ongeveer 1 ruisonderdrukkingsstop verbeterde beeldkwaliteit op in het middelhoge en hoge gevoeligheidsbereik.

De kleuren en texturen van huid, bladeren van bomen en andere materialen met veel detail, worden consistent weergegeven onafhankelijk van de lichtbron. De gradatieweergave werd verfijnd, voor beter ogende huidtinten en highlight roll-off bij portretten. Ook de AWB (Automatische Witbalans) presteert beter, dankzij een nieuwe sensor voor zichtbaar en kunstmatige belichting. Hierdoor biedt de camera ook een optimale witbalans bij kunstmatige lichtbronnen, waaronder fluorescentie- en ledlampen.

Veelzijdigheid

Geavanceerde autofocusprestaties voor hybride gebruik

De Alpha 7S III heeft een snelle hybride AF, door het combineren van fase- en contrastdetectie AF (autofocus). Hiermee detecteert en volgt de camera op een snelle en precieze manier objecten over een brede vlak, ook bij lage scherptediepte. En Sony’s E-Mount lenzen maken verdere fijne focusing mogelijk.

Real-time tracking en Real-time Eye-AF garanderen een constante focus op het object. De geavanceerde realtime Eye-AF levert dankzij de nieuwe beeldprocessor zo’n 30% betere detectieprestaties ten opzichte van het vorige systeem. Dit garandeert een nauwkeurige en betrouwbare detectie, zelfs bij afgewende gezichten. De Real-time tracking wordt gestart door op het object op het scherm te tikken? klikken. Tegelijk start de Real-time Eye-AF zodra een oog gedetecteerd wordt.

Flexibele autofocusinstellingen voor bewegende beeldopnamen

Dankzij feedback van Sony gebruikers biedt de camera nu nieuwe AF-functies voor professionals. Zo is de overgangssnelheid met zeven niveaus instelbaar om perfecte rack-focus overgangen te maken. De camera heeft ook vijf niveaus van AF Subject Shift Sensitivity, waarmee de gebruiker instelt hoe snel de autofocus in werking gaat of bij een vast scherp gesteld object blijft. Met Touch Tracking kan de content creator niet alleen realtime tracking starten, maar ook kadreren, fotograferen en filmen bij gebruik van een gimbal of wanneer men solo schiet. Vanaf nu is tevens in manuele focusmodus ook Touch Focus mogelijk, via het lcd-scherm of vanaf een afstand, met de app Imaging Edge Mobile.

Nieuwe design ter voorkoming van overheating

Het ontwerp van de Alpha 7S III is compleet vernieuwd, met het oog op een gelijkmatige warmte verspreiding om oververhitting te voorkomen, ook bij continu filmen in 4K 60p 10-bit 4:2:2 van een uur en langer. Een nieuw innovatief ontwerp houdt de temperatuur van beeldsensor en -processor binnen het normale operationele bereik en voorkomt oververhitting, terwijl het formaat van de camera compact blijft

Movie Assist-functies

Voor eenvoudig filmen zonder statief biedt de Alpha 7S III de Active-modus met een optische beeldstabilisatie over 5 assen in de body. Tevens heeft de body een opzij verstelbaar beeldscherm voor opnamen met een handgrip of gimbalstabilizer. De gebruiker kan zo vanuit elke hoek en positie content maken. Het scherm draait zijwaarts en op en neer en is voorzien van touch-bediening. De camera is uitgerust met een 3.0-inch beeldscherm met 1,44 miljoen dots, die ook bij fel buitenlicht goed zichtbaar is.

Daarnaast heeft de Alpha 7S III 10 nieuwe Creative Looks voor zowel foto als video. De content creator kan deze inzetten om de beelden een andere sfeer te geven.

Aan de Multi Interface (MI) Shoe is een digitale audio-interface toegevoegd. Deze biedt betere audio-opnamen met een compatibele externe Sony-microfoon. De XLR-K3M XLR adapter kit van Sony werkt met de Alpha 7S III op 24-bit 4-kanaals digitale audio-opnamecapaciteit. Er zijn geen kabels of accessoires benodigd om met deze MI Shoe te werken aangezien de voeding direct uit de camera komt waardoor men ongehinderd kan filmen.

Andere assistentiefuncties voor tijdens het filmen zijn te vinden in de nieuwe interface. De camera is voorzien van een goed zichtbaar rood frame dat duidelijk aangeeft wanneer er gefilmd wordt. Zelfs bij gebruik van een schouderstatief of gimbal. Tevens zijn gepersonaliseerde zoominstellingen beschikbaar en kan tijdens het filmen eenvoudig de witbalans aangepast worden.

Uitstekend voor fotografie

De Alpha 7S III heeft een snel hybride AF-systeem met een AF-fasedetectie over 759 punten die 92% van de sensoroppervlakte dekken. De camera haalt een hoge autofocusprecisie om nauwkeurig en betrouwbaar te focussen in donkere omstandigheden (tot EV-6). Dit kan de Alpha 7S III zelfs wanneer met het blote oog niet veel te zien valt. Continu fotograferen kan zowel mechanisch als elektronisch van 10 fps of tot 8 fps in live view-modus kan. Dit garandeert meer dan 1.000 ongecomprimeerde RAW-beelden.

De Alpha 7S III heeft een Quad-XGA elektronische oled-viewfinder van 0.64-inch met 9,44 miljoen dots. De zoeker biedt 0,90 x vergroting, 41° diagonaal gezichtsveld en 25 mm hoge oogpunt. Dit geeft de gebruiker uitstekende scherpte van hoek tot hoek, met weinig vervorming. Alle aspecten aan de zoeker van de Alpha 7S III zijn ontworpen en verbeterd met het oog op een professionele workflow. Tevens is de camera is stof-, nevel- en vochtbestendig.

Als eerste digitale camera van Sony heeft de Alpha 7S III het HEIF-formaat (High Efficiency Image File Format). Dit formaat levert vloeiend 10-bit kleurverloop en biedt een geavanceerde compressietechnologie. Ondanks de kleinere bestanden blijft de beeldkwaliteit behouden en terwijl men meer opslagruimte overhoudt. Foto’s in HEIF-formaat kunnen rechtstreekse via HDMI- worden weergegeven op een compatibele HDR (HLG)-tv van Sony voor levensecht dynamisch bereik.

Veelzijdig design voor professionals

CFexpress type A voor snelle gegevensoverdracht

De Alpha 7S III beschikt over twee CFexpress type A-compatibele mediaslots. Deze ondersteunen ook UHS-I en UHS-II SDXC/SDHC-kaarten. Deze slots garanderen hoge lees- en schrijfsnelheden in de compacte camerabody. CFexpress type A-kaarten zijn perfect voor het continu schieten van RAW-foto’s en 4K 120p filmopnamen. Dankzij de hoge schrijfsnelheden wordt het buffergeheugen van de camera ontlast en kan de content creator efficiënt blijven werken. De gegevensoverdracht naar een pc is 1,7 keren sneller dan bij een SD-kaart. De mediaslots kunnen tevens in relay-modus werken om langer continu bij hoge bitsnelheden gegevens op te nemen.

Nieuw menusysteem met uitgebreide touchfuncties

De Alpha 7S III heeft een nieuwe menustructuur om sneller te navigeren. De touchfuncties van het scherm zijn zeer intuïtief. Voor zowel de filmmaker als fotograaf zijn afzonderlijke camera-instellingen op te slaan om snel te schakelen en de camera volledig hybride te gebruiken.

Hoge betrouwbaarheid en meer nieuwe creatieve vrijheid

Sony biedt met de Alpha 7S III professionele gebruikers een betrouwbare en duurzame camera. Het body design is aangepast en de camera heeft een volledig nieuwe grip voor meer comfort en een verbeterde stof verwijderfunctie. De camera zelf is stof- en vochtbestendig en inzetbaar onder de meest uitdagende omstandigheden. Er is een HDMI type A-connector beschikbaar die USB PD (Power Delivery) ondersteunt. Daarmee kan de camera vanuit een externe bron worden gevoed, zodat hij langer gebruikt kan worden en slechts minimaal de interne batterij belast.

Geavanceerde connectiviteit voor professionals

De Alpha 7S III is ontworpen en geconfigureerd voor professionals die het beeldmateriaal zo snel mogelijk moeten kunnen leveren. De camera heeft geavanceerde connectiviteitsopties en ondersteunt 5 GHz / 2,4 GHz draadloze LAN (IEEE 802.11ac) en MIMO (multiple-input & multiple-output) waardoor de verbindingskwaliteit versterkt wordt door het gebruik van meerdere antennes. De snelheid is verdubbeld in vergelijking met de Alpha 7R IV. Ook de ondersteuning voor USB-tethering is nieuw. Wanneer de camera met een USB-kabel verbonden wordt met een 5G-compatibel toestel is het mogelijk om het 5G-netwerk te gebruiken. Dit biedt snelle en stabiele FTP-gegevensoverdracht.

DeA7S III biedt tevens snelle USB-connectiviteit voor films en foto’s naar een bekabeld FTP-netwerk. Dit via de meegeleverde USB-connector Type-C die snelle SuperSpeed USB 5 Gbps-gegevensoverdracht (USB 3.2) garandeert. Deze combinatie zorgt voor een snelle PC Remote-gegevensoverdracht (tethering) om direct met grote beeldbestanden aan de slag te gaan.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en ontwikkelingen rondom Foto de Vakman? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen