PRE-ORDER NU DE NIKON Z6 MARK III                   Tot € 600,- Cashback op Sony lenzen & camera's!

Inloggen
Winkelmandje

Pentax K-3 Mark III

Bij de ontwikkeling van de PENTAX K-3 Mark III is van meet af aan gestreefd naar voortzetting van de traditie van de SLR-technologie met een camera van het hoogste technische niveau, geheel in lijn met de PENTAX-filosofie.

De PENTAX body is voorzien van een klassiek spiegelreflex design.

In haar meer dan 100-jarige geschiedenis is PENTAX pionier geweest op het gebied van vele ontwikkelingen en uitvindingen waardoor anders moderne camera's vandaag de dag ondenkbaar zouden zijn.

Prijs
tot
Prijs filteren
Filter
Weergave:
Sorteren:
€300,- Korting! K-3 MkIII Black

K-3 MkIII Black

Verwachte levertijd: 24-06-2024
1.999,00 -15%
1.699,00
€300,- Korting! K-3 MkIII Black + 18-135mm WR Black

K-3 MkIII Black + 18-135mm WR Black

Verwachte levertijd: 24-06-2024
2.499,99 -12%
2.199,99
€300,- Korting! K-3 MkIII EU Kit Inc DBG8 & DLI90

K-3 MkIII EU Kit Inc DBG8 & DLI90

Verwachte levertijd: 24-06-2024
2.249,00 -13%
1.949,00
K-3 MkIII Silver + 18-135mm WR Black

K-3 MkIII Silver + 18-135mm WR Black

Bestelbaar: Levertijd onbekend
2.499,98
€300,- Korting! Pentax K3 III Monochrome

Pentax K3 III Monochrome

Verwachte levertijd: 24-06-2024
2.499,99 -12%
2.199,99
Pentax K-3 Mark III Zilver

Pentax K-3 Mark III Zilver

Bestelbaar: Levertijd onbekend
1.999,00
Weergave:
Sorteren:
Filter

Pentax K-3 Mark III

Optische zoeker met een beeldveld van bijna 100% en een vergroting van ongeveer 1,05 maal
De PENTAX K-3 Mark III beschikt over een optische zoeker met een beeldhoek van bijna 100% en een vergroting van ongeveer 1,05 maal. Dankzij een nieuw ontwikkeld glasprisma met hoge refractie heeft de zoeker een grote oogafstand, terwijl het gezichtsveld even groot is als dat van een SLR met volledig beeld. Door gebruik te maken van een optisch element dat vervorming corrigeert en door de lenscoatings te optimaliseren, levert de camera een helder, levensecht zoekerbeeld zonder vervorming, met een verbeterde helderheid van bijna 10 procent ten opzichte van de zoeker van de PENTAX K-3 II. Het Natural Bright Matte III scherpstelscherm - dat bekend staat om het gemak bij het scherpstellen wanneer u handmatig fotografeert - zorgt ook voor een scherp en helder onderwerpbeeld met een levensechte reproductie van het bokeh (achtergrond onscherpte) effect. Bovendien kan de gebruiker dankzij het heldere display een breed scala aan operationele gegevens in de zoeker controleren.

2. Nieuwe BSI-sensor van 25,73 megapixels met een maximale lichtgevoeligheid van ISO 1.600.000
De PENTAX K-3 Mark III beschikt voor het eerst over een BSI-sensor. Deze back-illuminated sensor met een effectieve resolutie van ca. 25,73 megapixels zorgt in combinatie met de nieuwe PRIME V Imaging Engine en de nieuw ontworpen accelerator-unit voor een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit. Door bovendien af te zien van een optisch AA-filter (anti-aliasing), produceert de camera superhoge resolutie en scherpe beelden.
Dankzij het ontwerp wordt niet alleen het dynamisch bereik vergroot, maar wordt ook ruis tot een minimum beperkt, zelfs in het lage of superhoge bereik. Door de ruisonderdrukking aanzienlijk te verbeteren, biedt de PENTAX K-3 Mark III een superhoge pieklichtgevoeligheid van ISO 1.600.000.

De body heeft een geïntegreerd bewegingsreductie II-systeem (IBIS)
Toen PENTAX 15 jaar geleden in de K100 voor het eerst een elektromagnetisch Shake Reduction System installeerde om cameratrillingen bij spiegelreflexcamera's te voorkomen, werd deze technologie aanvankelijk niet erg serieus genomen en alom onderschat. Vandaag de dag zijn In Body Image Stabilizing (IBIS) systemen echter state of the art en mogen ze in geen enkele moderne high-performance camera ontbreken. In de PENTAX K-3 Mark III vervult het Shake Reduction System een aantal verschillende functies.

3.Het hoogwaardige SR II-systeem met vijf assen voor 5,5 stoppen bewegingscompensatie
(1) In-body SR-mechanisme, compatibel met alle objectieven met vatting*
Het ingebouwde SR II-mechanisme voor bewegingscompensatie zorgt ervoor dat de PENTAX K-3 Mark III bewegingsonscherpte effectief onderdrukt en scherpe foto's levert, zelfs onder omstandigheden die gevoelig zijn voor bewegingsonscherpte, zoals bij het gebruik van een telelens, het fotograferen van scènes bij weinig licht zonder flitslicht of het fotograferen van zonsondergangen. Naast horizontale en verticale cameratrilling veroorzaakt door pitch en yaw, compenseert dit mechanisme met vijf assen ook cameratrilling veroorzaakt door horizontale en verticale verschuiving (vaak bij macrofotografie) en cameratrilling veroorzaakt door kantelen. Het zorgt voor een compensatie-effect van ongeveer 5,5 stoppen (voldoet aan de HD PENTAX-DA 16-85mm F3.5-5.6ED DC WR?f = 85mm) - het hoogste niveau in de geschiedenis van PENTAX - om de grenzen van fotografie uit de hand te verleggen. Dit mechanisme biedt ook een nieuwe Panning-modus om scherpe, heldere beelden van langzaam bewegende onderwerpen vast te leggen.

(2) Pixelshift-resolutiesysteem
Bij het vorige model, de PENTAX K-3 Mark II, werd voor het eerst gebruik gemaakt van sensorshift om de beeldresolutie te verbeteren. Met de PENTAX K-3 Mark III kan deze techniek nu ook zonder statief worden toegepast. Dit innovatieve systeem, dat gebruik maakt van geavanceerde superresolutietechnologie, legt vier beelden van dezelfde scène vast door de beeldsensor voor elk beeld één pixel te verschuiven en deze beelden vervolgens samen te voegen tot één samengesteld beeld. Vergeleken met het conventionele Bayer-systeem, waarbij elke pixel slechts één kleurgegevenseenheid heeft, verkrijgt dit systeem alle kleurgegevens in elke pixel en levert het superhoge-resolutiebeelden op met waarheidsgetrouwere kleuren en veel fijnere details dan door het conventionele systeem worden geproduceerd. Om dit systeem bruikbaarder te maken bij een breder scala aan scènes en onderwerpen, biedt de camera een aan/uit-schakeling van de functie voor bewegingscorrectie,** die automatisch alleen bewegende beeldelementen detecteert tijdens continu-opnamen en negatieve effecten minimaliseert tijdens het opnameproces.
(3) AA-filter simulator om moiré en onjuiste kleuren te minimaliseren.
De PENTAX K-3 Mark III is uitgerust met een AA (anti-aliasing)-filtersimulator, die moirépatronen effectief reduceert tot hetzelfde niveau als een optisch AA-filter, door tijdens de belichting op sub-pixelniveau microscopische trillingen op de beeldsensor toe te passen. In tegenstelling tot een conventioneel optisch AA-filter, biedt deze innovatieve, originele PENTAX simulator de mogelijkheid van ON/OFF schakeling en niveau-instelling om het optimale filtereffect voor een bepaald onderwerp of fotografische conditie te garanderen.

(4) Sensorverschuiving en automatische horizoncorrectie
IBIS wordt ook gebruikt voor automatische horizoncorrectie. Een schuine camerapositie tot een beeldhoek van 2° kan automatisch door de sensor worden gecorrigeerd.
De sensor kan echter ook handmatig worden verschoven. Dit kan horizontaal of verticaal met een totale verschuiving van maximaal 1,5 mm en zelfs in rotatie tot 2°.

(5) DR II (stofverwijdering)
Ultrasone trillingen worden gebruikt om stofdeeltjes van de sensor te verwijderen.
Ook deze functie kan worden ingesteld als aan/uit-functie, maar kan ook handmatig worden uitgevoerd.

4.High-definition LCD-monitor met intuïtieve touch-screen bediening
De PENTAX K-3 Mark III beschikt over een 3,2-inch LCD-scherm met hoge beeldkwaliteit en circa 1.620.000 pixels. Deze monitor, die voor het eerst in de PENTAX K serie is uitgerust met touchscreen bediening, biedt een intuïtieve bediening van functies, waaronder menuselectie en inzoomen van beelden tijdens weergave. De air-gapless constructie, waarbij een speciaal harsmateriaal in de ruimte tussen LCD-lagen en een beschermlaag van getemperd glas wordt geïnjecteerd, vermindert reflecties en de verspreiding van licht om de zichtbaarheid bij buitenopnamen te verbeteren. Het zoeker oculair is zo ontworpen dat het uitsteekt ten opzichte van het LCDscherm, zodat de neus van de gebruiker niet in contact komt met de behuizing van de camera. Onderaan het oculair bevindt zich een oogsensor, die de monitor uitschakelt zodra de fotograaf in de zoeker kijkt, zodat de verlichting van de monitor geen invloed heeft op het zicht tijdens het fotograferen.

5.SAFOX 13 autofocussysteem met 101 scherpstelsensoren
De PENTAX K-3 Mark III beschikt over een nieuw ontwikkelde SAFOX 13 fase-matching AFsensormodule voor een betrouwbare, uiterst nauwkeurige autofocus. De camera beschikt over 101 scherpstelsensoren, waarvan 25 kruissensoren in het midden, voor een haarscherpe scherpstelling van het onderwerp bij minimale helderheidsniveaus tot -4 EV.*** Dankzij een nieuwe RGB-Ir-beeldsensor met hoge capaciteit, ongeveer 307.000 pixels en een nieuw ontwikkeld algoritme voor beeldtracering, is de camera ook in staat onderwerpen met een variërende snelheid of in onregelmatige bewegingen nauwkeurig te volgen. Een nieuw geïnstalleerde AF-punt keuze hendel stelt de gebruiker in staat om het gewenste scherpstelpunt intuïtiever te selecteren.

6.PENTAX Real-time Scene Analysis System, ondersteund door de nieuwste kunstmatige intelligentie technologie
Ondersteund door de combinatie van de nieuwe, high-density RGB-Ir beeldsensor en de krachtige PRIME V imaging engine, detecteert het PENTAX Real-time Scene Analysis System direct het gezicht en de ogen van het onderwerp met behulp van de geavanceerde beeldherkenningstechnologie, en maakt vervolgens een real-time analyse van hun bewegingen. Dit helpt de camera bij het optimaliseren van de belichtingsinstellingen en het verbeteren van de nauwkeurigheid van de autofocus. Door gebruik te maken van Deep Learning**** - de nieuwste, veel gepubliceerde kunstmatige intelligentietechnologie - zorgt de PENTAX K-3 Mark III voor een nauwkeurigere detectie van onderwerpen en een betrouwbaardere beoordeling van scènes.

Geavanceerde bedieningssystemen bij opnamen
• Het exclusieve "Hyper Operation System" werd voor het eerst toegepast in de PENTAX Z-1 en is ook nu nog een belangrijk element voor de belichtingsregeling. Niet alleen kan zoals voorheen in de programma-automaat zonder omschakelen tussen diafragma en sluitertijd worden geschakeld. Nu is ook het volgen van de ISO-gevoeligheid mogelijk.
• Een andere ontwikkeling van PENTAX is het Smart Function System. Vijf functies kunnen snel en eenvoudig worden geselecteerd en opgeroepen voor de bediening van de camera. De bedieningsinformatie wordt in de zoeker weergegeven.
• Daarnaast bieden tien verschillende bedieningsknoppen een verdere mogelijkheid tot aanpassing, waarmee veelgebruikte functies snel kunnen worden opgeroepen.
• De HDR-functie (High Dynamic Range) is bij veel PENTAX-fotografen zeer populair geworden. Een beeld wordt berekend uit drie afzonderlijke opnamen en biedt ondanks een enorme contrastomvang een uitgebalanceerde belichting.

PENTAX K bajonet - al generaties lang een bewezen objectiefvatting
PENTAX heeft het camerasysteem met de grootste lenscompatibiliteit. Dat betekent dat objectieven uit de begintijd van de K-bajonet moeiteloos kunnen worden gebruikt op het nieuwe APSC topmodel, en met een adapter zelfs M42 objectieven. Het zijn juist deze veel gezochte en gebruikte schatten uit het digitale verleden die veel fotografen tegenwoordig zoveel plezier bezorgen. De voor IBIS benodigde brandpuntsafstand informatie kan nu zelfs worden opgeslagen en wordt ook naar de EXIF-gegevens geschreven.

7.Hoge beeldsnelheid - als elke seconde telt
Het spiegel- en sluitermechanisme is voor de PENTAX K-3 Mark III opnieuw ontworpen. In combinatie met de nieuwe processortechnologie en de snelle beeldverwerkingsparameters maakt de PENTAX K-3 Mark III het mogelijk beeldreeksen met een tot nu toe ongekende beeldsnelheid vast te leggen. 32 RAW-bestanden kunnen worden vastgelegd met 12 beelden per seconde. Bij 2,5 beelden per seconde en in JPEG-formaat loopt de opnameserie op tot 90 beelden voordat de camera moet opslaan. Ondanks de hoogste belasting is de sluiter ontworpen voor ten minste 300.000 opnamen.

8.Gebruiksvriendelijke opnamefuncties voor efficiëntere opnamen en meer bedieningsgemak
- PENTAX-exclusief Hyper Operation-systeem, met een nieuwe Advanced-modus voor een flexibelere belichtingsregeling.
- Operation Control Lock-functie, om onbedoelde bedieningsfouten van de belichtingsinstelknoppen en de vierwegbesturing te voorkomen.
- Smart Function van de nieuwe generatie met de speciale Smart Function-knop, voor het snel selecteren en instellen van diverse functies zonder dat u naar menu's op het scherm hoeft te schakelen.
- Knop aanpassingsfunctie, om door de gebruiker geselecteerde functies toe te wijzen aan 10 verschillende bedieningsknoppen.


9.Compacte, stevige body met stof- en weerbestendige constructie
De boven-, onder-, voor- en achter panelen van de PENTAX K-3 Mark III zijn allemaal gemaakt van een lichtgewicht magnesiumlegering met een hoge stijfheid. In combinatie met een stof- en weerbestendige constructie met speciale afdichtingen op cruciale delen van de body, en uitstekende koude bestendigheid om een stabiele werking bij -10°C te garanderen, is de camera ontworpen om extreem duurzaam en betrouwbaar te zijn, zelfs onder zware omgevingsomstandigheden, zoals bij het maken van opnamen in de regen, op stoffige of lage temperatuur locaties. De camera is tevens voorzien van een duurzame, betrouwbare ontspanknop - geverifieerd in een duurzaamheidstest van 300.000 sluiterontspanningen - om de robuuste behuizing te perfectioneren voor zorgeloos fotograferen op elke locatie.

10.4K-resolutie video-opnames met een scala aan functionele instellingen
De PENTAX K-3 Mark III maakt opnamen van 4K-resolutie videoclips (3840 x 2160 pixels; 30p/24p frame rate) of Full HD filmclips (1920 x 1080 pixels; 60p/30p/24p frame rate) in het H.264 opnameformaat. Uitgerust met een stereomicrofooningang en een hoofdtelefoonaansluiting, kan de gebruiker ook het audio-opnameniveau handmatig instellen en de geluidsniveaus voor de microfooningang controleren. Dankzij de stille touchscreenbediening op de LCD-monitor aan de achterzijde kunnen de gewenste opnamefunctie en het belichtingscompensatieniveau worden ingesteld zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over operationele geluiden.

Een van de twee SD-kaartsleuven is voorbereid voor de UHS-II standaard om de datavolumes met hoge beeldsnelheden of video-opnamen adequaat te kunnen verwerken.

11.Bluetooth® en draadloze LAN-verbinding
De PENTAX K-3 Mark III biedt twee draadloze opties - Bluetooth® en Wi-Fi - voor verbinding met mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Door de speciale Image Sync applicatie op een mobiel apparaat te installeren, kan de gebruiker Live View beelden op een smartphone scherm zien, of beelden vastleggen en camera instellingen wijzigen met behulp van het mobiele apparaat. Met deze applicatie kan de gebruiker ook vastgelegde beelden overbrengen naar een mobiel apparaat, en ze uploaden naar verschillende SNS sites.

12. In-camera beeld- en videobewerking en RAW-ontwikkeling
De PENTAX K-3 Mark III biedt talrijke mogelijkheden om video's en foto's direct in de camera te bewerken. Diverse filters en de originele PENTAX Custom Image-functie, die verschillende filmtypen simuleert, zijn al beschikbaar tijdens het fotograferen. Verdere filters en RAWontwikkeling breiden de mogelijkheden uit. Voor video-opnamen zijn er eenvoudige filmbewerkingsmogelijkheden.

Dankzij de vele mogelijkheden is geen complex beeldbewerkingsprogramma nodig om een eigen, kenmerkende beeldstijl te creëren.

13. Camerabesturing en beeldoverdracht via de "Image Sync" App
De PENTAX K-3 Mark III kan via Bluetooth® of Wi-Fi worden verbonden met apparaten zoals smartphones of tablets.
Door de gratis Image Sync app op een mobiel apparaat te installeren, kan de gebruiker Live View beelden op zijn scherm weergeven, camera-instellingen wijzigen en foto's maken.
Vastgelegde beelden kunnen worden overgebracht naar een mobiel apparaat en vanaf daar rechtstreeks worden gedeeld op sociale netwerken.

14.Andere kenmerken
·DR II-mechanisme (Dust Removal II), voor effectieve verwijdering van stofdeeltjes met behulp van ultrasone trillingen.
· Eenvoudig opladen van de camera batterij via USB Type-C aansluiting.
·Outdoor-vriendelijke monitor met een Night Vision LCD Display-functie, voor snelle aanpassing van het helderheidsniveau van de monitor afhankelijk van de opnamelocatie.
·HDR-functie (High Dynamic Range), voor het vereenvoudigen van fotografie uit de hand en het opslaan van gemaakte beelden als bestanden in RAW-formaat·Dual SD-card slot (with Slot One conforming to the UHS-II standard)
·Ergonomisch ontwerp van camerabody en bedieningselementen, geoptimaliseerd voor verschillende handgroottes en vingerlengtes
·Compatibiliteit met oude lenzen zonder elektronische contacten, voor opnamen in de Av-modus
(diafragma voorkeuze) en het opslaan van de brandpuntsafstand van de lens als Exif-gegevens
·Laatste versie van Digital Camera Utility 5 software inbegrepen

D-BG8 batterijgreep
Deze batterijgreep is exclusief ontworpen voor gebruik met de PENTAX K-3 Mark III. Hij is stof- en weerbestendig en biedt een extra set knoppen (ontspanknop, Smart Function, AF/AEvergrendeling, belichtingscompensatie en groene knop), een hendel voor het selecteren van het scherpstelpunt en elektronische draaiknoppen om het maken van opnamen in verticale positie te vergemakkelijken. De camera wordt gevoed door de D-LI90P lithium-ion batterij met grote capaciteit, die ook wordt gebruikt om de body van de camera van stroom te voorzien. Deze batterij kan worden opgeladen via de USB-aansluiting van de camera.

Optionele accessoires.

O-HC177 Hot shoe cover
Een optionele exclusieve metalen bescherming voor de flitsschoen verfraait het uiterlijk van de camera.

KIT SNELLE BATTERIJOPLADER K-BC177E
Batterijlader voor D-LI90 oplaadbare lithium-ion batterij. Een ontladen batterij kan volledig worden opgeladen in ongeveer 150 minuten, wat veel sneller is dan de K-BC90 lader.

USB-oplader D-BC177
De D-BC177 lader is ook verkrijgbaar zonder snellaad adapter en kan onderweg worden opgeladen via een USB-C kabel.

De belangrijkste kenmerken van de PENTAX K-3 Mark III in één oogopslag >

• Heldere TTL-prismazoeker met 100% beeldveld en ca. 1,05x vergroting
• 25,73 megapixel BSI-sensor met een maximale lichtgevoeligheid van ISO 1.600.000
• Pixelshift functie voor hogere beeldkwaliteit
• In de body geïntegreerd SR II-systeem (IBIS)
• SAFOX 13 autofocussysteem met 101 scherpstelsensoren
• PENTAX Real-time Scene Analyse Systeem
• Geavanceerde besturingssystemen voor beeldconversie
• LCD-monitor met hoge resolutie en intuïtieve touchscreenbediening
• Hoge beeldsnelheid tot 12 beelden/sec.
• Videofunctie met 4K-resolutie
• Originele PENTAX betrouwbaarheid - robuust, weerbestendig en compact
• PENTAX K bajonet - al generaties lang een beproefde lensvatting
• In-camera beeld- en videobewerking, alsook RAW-ontwikkeling
• Camera bediening via "Image Sync" app
• Informatiedisplay op de bovenkant van de camera
• HDR-opnamefunctie voor een hogere contrastomvang
• Hoge energie-efficiëntie tot wel 900 foto's met één batterijlading
• Opladen via USB-kabel - ook van mobiele powerbanks
• Programmeerbare lange belichtingstijd, tot 5 minuten in stappen van 10 seconden, dan tot 20 minuten in stappen van minuten
• Vijf geheugenplaatsen voor gebruikersinstellingen
• Vijf individueel programmeerbare slimme functies
• Intervalopname tot 9999 opnamen
• Meervoudige belichtingen tot 20 opnamen

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en ontwikkelingen rondom Foto de Vakman? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen