PRE-ORDER NU DE NIKON Z6 MARK III                   Tot € 600,- Cashback op Sony lenzen & camera's!

Inloggen
Winkelmandje

Olympus OM-5

De OM-Systems OM-5 is zodanig ontworpen dat u hem overal mee naartoe kunt nemen zonder dat hij u in de weg gaat zitten. Hij is zo compact dat u hem makkelijk in uw favoriete tas kunt stoppen, of onopvallend over uw schouder kunt laten hangen tot het moment waarop de inspiratie toeslaat. Hij is klaar om uw verhalen vast te leggen zonder u tot last te zijn. 

Prijs
tot
Prijs filteren
Videoresoluties
Filter
Weergave:
Sorteren:
€300,- Cashback! OM SYSTEM OM-5 + 14-150mm MkII Kit Black/Black
1.549,00
€300,- Cashback! OM SYSTEM OM-5 12-45mm Kit Black/Silver

OM SYSTEM OM-5 12-45mm Kit Black/Silver

Bestelbaar: Levertijd onbekend
1.579,00
€300,- Cashback! OM SYSTEM OM-5 12-45mm Kit Silver/Black

OM SYSTEM OM-5 12-45mm Kit Silver/Black

Bestelbaar: Levertijd onbekend
1.579,00
€300,- Cashback! OM SYSTEM OM-5 14-150mm MkII Kit Silver/Black
1.548,00
€300,- Cashback! OM SYSTEM OM-5 Body Black

OM SYSTEM OM-5 Body Black

Bestelbaar: Levertijd onbekend
1.199,00
€300,- Cashback! OM SYSTEM OM-5 Body Silver

OM SYSTEM OM-5 Body Silver

Bestelbaar: Levertijd onbekend
1.199,00
Weergave:
Sorteren:
Filter

OM-systems OM-5

De OM-System OM-5 is onzichtbaar

Zo compact dat u bijna vergeet dat u hem bij u hebt. Een gestroomlijnd, klassiek ontwerp dat nauwelijks ruimte inneemt in uw tas, maar precies goed in de hand ligt. Met deze camera heeft u minder gewicht en meer plezier. De OM-5 is zodanig ontworpen dat u hem overal mee naartoe kunt nemen zonder dat hij u in de weg gaat zitten. Zo compact dat deze in elke tas past, of perfect over uw schouder hangt. Meteen paraat wanneer de inspiratie toeslaat. Altijd klaar voor een nieuw verhaal. 

De OM-5 kan alles aan en is opvallend sterk.

De OM-5 kan alles aan wat uw avonturen met zich meebrengen. Weer of geen weer, het is altijd goed weer voor een verhaal. Deze camera is groot wanneer dat nodig is met de Handheld Hi-Res. Soms is er in een scène zoveel te zien dat u het moment alleen maar goed tot zijn recht kunt laten komen door het groots aan te pakken. Met de OM-5 maakt u grootse foto's vanuit een kleine uitrusting. Zorgeloos kunt u geweldige 50MP-bestanden vastleggen zonder een zwaardere camera en statief mee te hoeven te slepen met de Handheld Hi-Res. Dankzij het Supersonic Wave Filter kunt u de sensoren afstoffen van uw camera. Maak u geen zorgen wanneer u tijdens uw avonturen van lens moet wisselen. De OM-5 beschikt over een Supersonic Wave Filter (SSWF), dat meer dan 30.000 keer per seconde trilt om stof onmiddellijk van het oppervlak van de beeldsensor te verwijderen. Mis geen moment meer met de 121-punts PDAF-autofocus. 

Trek met de OM-5 de natuur in.

Bekijk de natuur op een nieuwe manier met computationele fotografie, een fotografische ontdekkingsreis die zich steeds verder uitbreidt.

Omarm verrassingen met de weerbestendige afdichting. 

De mooiste verhalen ontstaan vaak per ongeluk. Het is tijd om die momenten te omarmen: de OM-5 heeft een toonaangevend IP53-ontwerp dat stof-, spatwater- en vorstbestendig is, zodat u door kunt gaan met uw verhaal, net zoals u met uw favoriete laarzen gewoon verder kunt lopen.

Geen bewegingsonscherpte meer dankzij 5-assige beeldstabilisatie. 

De OM-5 biedt stabiliteit in zelfs de meest onstabiele situaties, met compensatie tot 6,5 stop (of 7,5 met compatibele Sync-IS-lenzen). Dat maakt het maken van foto's met langere belichtingen uit de hand en haarscherpe telefoto's tot een fluitje van een cent.

Vergeet filters - laat uw creativiteit de vrije loop met Live ND. 

Haal het meeste uit bewegende onderwerpen door de weergave van beweging aan te passen met Live ND. In tot vier effectstappen (ND16) kunt u schijnbaar alledaagse momenten omtoveren tot magische momenten - zelfs met een groothoeklens. 

Een OM-5 systeemcamera koopt u bij Foto de Vakman

Focus op het moment, niet op het focussen. De OM-5 beschikt over een in de chip geïntegreerde fasedetectie-AF-sensor met 121 kruispunten, voor een betrouwbare scherpstelling in elke situatie en voor elke scène. Leg met gemak de grootsheid van wilde dieren vast en gebruik gerust lenzen met een groot diafragma, in de wetenschap dat het verhaal dat u hebt vastgelegd scherp in beeld komt. Wilt u graag advies in het vinden van een OM-5 systeemcamera die aan uw wensen en behoeften voldoet? Onze specialisten van Foto de Vakman staan graag voor u klaar om u van de juiste informatie voorzien. Focus op wie belangrijk is. Verbeterde autofocus op gezichten en ogen. Foto's maken van de mensen om wie u geeft, moet een leuke bezigheid zijn, en geen gedoe. De verbeterde autofocus op gezichten en ogen maakt het vastleggen van zowel individuele personen als groepen een fluitje van een cent. Met een aanraking van het scherm of een druk op de knop bepaalt u wiens verhaal u wilt vertellen. Droom 's nachts niet alleen weg. Leg het vast met Starry Sky AF. Giswerk of ingewikkelde handmatige scherpstelling voor het vastleggen van de nachtelijke hemel behoort tot het verleden. Met de speciale autofocusmodus voor sterrenhemels Starry Sky AF kan iedereen astrofoto's maken. Combineer de modus met andere functies voor computationele fotografie, zoals Live Composite, en u hebt een zee van mogelijkheden binnen klikbereik! Dit is dan ook echt een toestel voor ontdekkingen. 

Functionaliteiten van de OM-systems OM-5 camera

Technologie is pas nuttig als we er gebruik van maken. De OM-5 is voorzien van alles wat u nodig hebt, en van niets wat u niet nodig hebt. De hemel binnen handbereik.

Wanneer de kracht van Starry Sky AF en Live Composite wordt gecombineerd, valt tijdens uw nachtelijke avonturen geen enkel hemellichaam meer buiten uw bereik.

Een creatieve flow

Toonaangevende beeldstabilisatie en computationele fotografiefuncties als Live ND maken een nieuwe creatieve flow met beweging mogelijk.

Geef uw verhaal kleur

Leg elke tint vast en geef uw verhaal de kleuren zoals u ze hebt ervaren met functies als HDR, Color Creator en creatieve filters.

Live Composite.

Ga vol vertrouwen in het donker aan het werk met Live Composite. Met deze computationele fotografiefunctie boort u moeiteloos een totaal nieuwe fotografiewereld met lange belichtingen aan. Onbedoelde overbelichting en giswerk behoren tot het verleden. Zie het licht tot leven komen op het scherm van uw OM-5 en geniet van mogelijkheden als sterrensporen en schilderen met licht in het gouden uur.

Live ND.

Boor met de OM-5 nieuwe creatieve gebieden aan met Live ND. Met deze computationele functie worden scènes met bewegende onderwerpen omgezet in fascinerende vloeiende beelden. Beekjes in de achtertuin worden eindeloze inspiratiebronnen, wolken worden ware kunstwerken en golven veranderen in etherisch aandoende nevels. U kunt Live ND bovendien gebruiken in combinatie met elke gewenste groothoeklens, zoals de 7-14mm F2.8 PRO of de 8mm F1.4 Fisheye PRO, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over vignettering.

HDR.

Met samengestelde HDR-beelden legt u snel het volledige dynamische bereik van een scène vast of laat u zien wat het menselijke oog van nature niet kan zien. U kunt op de OM-5 kiezen uit meerdere effectniveaus en reeksen van 3 tot 5 beelden vastleggen met verschillende belichtingen. Het is zelfs mogelijk om 4 beelden samen te verwerken in selecteerbare HDR-modi.

Color Creator.

Wees creatief met de functie Color Creator, waarmee u zelf de tint en kleurverzadiging van elke scène kunt bepalen om zo uw verhaal optimaal tot zijn recht te laten komen. Kies een deel van de scène waarop u extra nadruk wilt leggen, zoals adembenemende oranjetinten in een zonsondergang of het weelderige groen van een jungle.

Art Filter

Verken de wereld om u heen met 16 verschillende Art filters. Van klassieke emulaties in zwart-witfilmstijl tot artistieke experimenten met zachte focus: rechtstreeks op het scherm of via de elektronische zoeker van de OM-5 kunt u de wereld om u heen op allerlei nieuwe manieren ontdekken.

Focus Stacking.

Kom zo dichtbij als u wilt zonder het diafragma te hoeven beperken om alles scherp te houden. Kies wat u scherp wilt hebben en laat de camera het werk doen door de beelden te combineren. Of het nu gaat om extreme macro's of landschappen bij weinig licht, met deze functie kunt u uw scherptediepte maximaliseren zonder uw toevlucht te hoeven nemen tot hogere ISO- of F-waarden.

AF-doelmodi.

Wilt u scherpstellen op details? Snelle momentopnamen vastleggen van bewegende dieren? Dankzij de zes verschillende AF-doelmodi hoeft u geen moment meer te missen. Of u nu graag traditioneel scherpstelt op één punt of voor een specifiek doel aangepaste AF-patronen wilt creëren, er is een modus voor.

Scènemodi.

Ziet u een mooie scène die u zo getrouw mogelijk wilt vastleggen, maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Dat geeft helemaal niks. Met zijn 22 scènemodi is de OM-5 als een vriend die u altijd precies het juiste advies geeft. Van Beach & Snow en Nature Macro tot Handheld Starlight, er is en kant-en-klare voorinstelling om het u en uw camera gemakkelijk te maken.

Pro Capture.

De OM-5 is als een persoonlijke tijdmachine. Met Pro Capture legt u heel eenvoudig vluchtige momenten en onmogelijk snelle acties vast. De functie is ontworpen om ervoor te zorgen dat u nooit meer dat ene beslissende moment mist. U voegt er continu beelden mee toe aan het buffergeheugen, met een maximum van 30 beelden per seconde, en bewaart met één druk op de knop de laatste 14 beelden na het volledig indrukken van de ontspanknop. Vervolgens bladert u gewoon terug alsof u in een tijdmachine zit en kiest u het perfecte moment.

Ga verder met verhalen vertellen, ook in 4K video

Geen enkele camera kan het verhaal voor u vertellen, maar de juiste uitrusting in de juiste situatie kan het verschil maken tussen een geslaagde opname of met lege handen thuiskomen. Maar vergeet niet dat het missen van een opname soms juist net datgene is wat u nodig hebt om het beste uit het moment te halen. De keuze is aan u.

4K 30p

Leg prachtige beelden vast met een 4K 30p-videocodec waarmee u de geheugenkaart niet te zwaar belast, maar ook niets inlevert op kwaliteit en detail.

OM-Log400

Leg de natuur in al haar facetten vast met een speciaal beeldprofiel voor films, dat geschikt is voor kleurgradatie.

Vertel het hele verhaal.

Soms zijn zelfs foto's niet genoeg om een bepaald verhaal te vertellen. Gebruik de OM-5 om uw avonturen om te zetten in prachtige films zonder dat het filmen u afleidt van uw ervaring in de natuur. Dankzij de toonaangevende beeldstabilisatie kunt u camerabewegingen uitvoeren waarvoor normaal gesproken gimbals en schuifregelaars nodig zijn. De hoge videokwaliteit, het compacte formaat en fijne filmfuncties als 120fps FHD, onbeperkte opnametijd, een herziene opname-indicator met rood kader en snelle autofocus maken van het filmen met de OM-5 een ervaring op zich.

Verticale video.

Leg uw verhalen vast zoals u voor ogen hebt om ze te delen. De verticale videomodus maakt het niet alleen veel gemakkelijker om video's te bewerken voor en te delen op sociale platforms, u krijgt er ook een compleet nieuwe manier mee om verhalen te vertellen. Van verticale watervallen en wandelpaden tot kano's en portretvideo's, u kunt nu de juiste richting voor uw verhaal kiezen zonder in te boeten aan de kwaliteit en mogelijkheden van een speciaal storytellingsysteem.

Het videobeeldprofiel OM-Log400.

Leg alle tinten van een scène vast met dit speciale filmprofiel. OM-Log400 is ontworpen om het dynamische bereik te maximaliseren en het tegelijkertijd gemakkelijk te maken om te kleuren tijdens de nabewerking. Het biedt een perfecte balans, zodat u meer tijd buiten kunt doorbrengen en minder tijd hoeft te besteden aan het bewerken.

Webcam voor onderweg.

Als u niet op avontuur bent, kunt u de OM-5 ook gebruiken als hoogwaardige webcam, door hem gewoon via USB aan te sluiten op uw computer. Verander uw kampeerplek in een jaloersmakende vergaderruimte.

Lenzen zijn de ziel van de camera.

En als dat het geval is, dan heeft de OM-5 flink wat ziel. Lichtgewicht compacte zoomlenzen als de M.Zuiko 12-45mm F4.0 PRO en de 40-150mm F4 PRO voldoen aan de meeste fotografische behoeften. Samen met de OM-5 weegt deze set slechts 1.050 gram. Het geheel neemt bovendien nauwelijks ruimte in in uw tas. Als u meer nodig hebt, kunt u met een uitgebreid aanbod aan snelle hoogwaardige en specialistische lenzen uw camerasysteem uitbreiden naarmate uw interesses en vaardigheden zich ontwikkelen.

Maak van uw smartphone een perfect accessoire met OI.Share.

Met de OI.Share-app verbindt u de OM-5 eenvoudig met uw telefoon. Hierdoor kunt u snel beelden overdragen en dus snel uw mooiste verhalen delen. Daarnaast kunt u er de camera mee op afstand bedienen, wat handig is bij lastige camerahoeken, en de gps-locatiegegevens van uw smartphone synchroniseren met uw foto's.

Het LS-P5-ecosysteem

Leg met de PCM-recorder LS-P5 natuurgeluiden vast met Hi-Res-details en voeg draadloos via Bluetooth, of bekabeld, audiomonitoring toe aan uw toch al indrukwekkende filmset. De maar liefst 21 zoomniveaus van de microfoon laten u de actie dichtbij halen of alle omringende geluiden vastleggen, terwijl uw set prettig en compact blijft.

Opladen via USB.

Meerdere aparte laders en accu's meenemen voor al uw apparaten? Dat hoeft niet meer. U kunt de OM-5, wanneer u hem niet gebruikt, eenvoudig opladen via een USB-aansluiting op uw computer, met een powerbank of via een USB-lichtnetadapter.

Externe grip.

Door het ontwerp van de OM-5 voelt het hanteren van de camera natuurlijk en veilig aan, maar soms hebt u net wat meer nodig om de camera vast te houden, bijvoorbeeld wanneer u handschoenen draagt. Dit accessoire, speciaal ontworpen voor de OM-5, geeft de camera extra grip en een extra sluiter en bedieningsknop voor maximale controle.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en ontwikkelingen rondom Foto de Vakman? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen