PRE-ORDER NU DE NIKON Z6 MARK III                   Tot € 600,- Cashback op Sony lenzen & camera's!

Inloggen
Winkelmandje

Fujifilm X-T50 + XF16-50 Black

Welke lengte heeft u nodig?
/
U heeft 0 stuks nodig voor 0 euro incl. BTW
1.899,00
CMS: installment_text
CMS: installment_info
Zet op verlanglijstje
Bekijk onze winkels
Direct leverbaar!
Toevoegen aan favorieten
 • Bundels
 • Artikelomschrijving & specificaties
 • Documenten
 • Accessoires
 • Veel gestelde vragen

Kies voordeelbundel

2.083,84
2.059,81
Korting op extra artikelen: 13%

Barcode

Artikelomschrijving

X-T50 + XF16-50

De X-T50, is uitgerust met de 40,2 megapixel 'X-Trans™ CMOS 5 HR'-sensor en de snelle beeldverwerkingsprocessor 'X-Processor 5'*2. Daarnaast beschikt de camera over een 5-assige beeldstabilisatie die trillingen tot wel 7.0 stops*3 kan compenseren. De camera is veelzijdig, levert hoge beeldkwaliteit en combineert
hoge prestaties met de mogelijkheid om hem overal te kunnen gebruiken. Ondanks deze indrukwekkende specificaties weegt deze camera toch maar 438 gram.

Gecombineerd met het nieuw aangekondigde standaard zoomobjectief de 'FUJINON XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR', is de X-T50 geschikt om er onder alle omstandigheden mee te kunnen fotograferen. Voor het eerst is er een draaiknop voor filmsimulaties toegevoegd aan de bovenkant van de camera waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen wisselen tussen verschillende filmsimulatie modi, een unieke en kenmerkende functie van FUJIFILM camera’s die een breed scala aan kleurtonen mogelijk maakt. De X-T50 heeft ook een nieuw en wat afgerond ontwerp dat de compactheid behoudt, maar de hanteerbaarheid verbeterd. De X-T50 zal medio Juni 2024 verkrijgbaar zijn bij de geautoriseerde X I GFX Dealers in Nederland.

Productkenmerken
1. Hoge beeldkwaliteit en zeer goede prestaties
 •  De vijfde generatie van de X Serie is voorzien van een back-illuminated 40,2 megapixel 'X-Trans™ CMOS 5 HR'-sensor. De nieuwste beeldverwerkings-algoritmen zorgen voor een hoge resolutie terwijl de signaal-ruisverhouding behouden blijft. Dankzij de verbeterde pixelstructuur wordt licht efficiënter vastgelegd en is ISO 125 nu de standaard gevoeligheid. De elektronische sluiter kan worden ingesteld op een sluitertijd van maximaal 1/180.000 seconde, wat een zeer nauwkeurige belichtingsregeling mogelijk maakt.
 • De X-T50 is tevens uitgerust met op AI-gebaseerde objectherkenning autofocus. Deze is ontwikkeld op basis van deep learning technologie. Hierdoor kan de camera dieren, vogels, auto's, motoren, fietsen, vliegtuigen, treinen, insecten en drones herkennen. Daarnaast is er een nog meer geavanceerd AF-voorspellingsalgortime toegepast in vergelijk met voorgaande modellen. Dit maakt het mogelijk om met meer eenvoud snelbewegende onderwerpen te kunnen fotograferen.
 • Er zijn bovendien in totaal 20 filmsimulatiemodi beschikbaar, waaronder 'REALA ACE', dat trouwe kleurreproductie en heldere tonale gradaties te bieden heeft.
 • De hoge pixeldichtheid van ongeveer 40,2 megapixels biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de digitale teleconverterfunctie. Beelden kunnen daardoor 1,4x en 2x worden vergroot.

2. Verbeterde functies om het opnamebereik verder te vergroten

 • De camera beschikt ook over een in-body beeldstabilisatie (IBIS) over 5-assen met een maximum van 7.0 stops. De compactheid van de camera, die zo kenmerkend is voor deze serie camera’s van FUJIFILM, is behouden gebleven. Hierdoor blijft comfortabel uit de hand fotograferen mogelijk, zelfs onder moeilijke lichtcondities, zoals bij het fotograferen van nachtscènes.
 • Ook beschikt de X-T50 over de mogelijkheid om 6.2K/30P video-opnames te maken. Tijdens het maken van video-opnames blijft AF-tracking behouden, waardoor er video-opnames gemaakt kunnen worden van hoge kwaliteit.
 • De camera beschikt verder over een AUTO-modus waarin de scène automatisch wordt gedetecteerd en de optimale opname-instellingen worden geselecteerd. Door de schakelaar voor de AUTO-modus op de bovenkant van de behuizing op AUTO te zetten, detecteert de camera automatisch het onderwerp*6 en blijft dit onderwerp volgen terwijl de scherpte op het onderwerp behouden blijft. Dit maakt het eenvoudiger om hoge kwaliteit foto’s en video’s te maken.

3.  Geavanceerd productontwerp met het ultieme in functionele schoonheid

 • Het meer afgeronde ontwerp van de behuizing is nieuw. De nieuwe vorm van de grip past comfortabel in de hand en zorgt voor een betere ergonomie, terwijl de compacte grootte behouden blijft. Op de bovenplaat van de camera is een nieuwe draaiknop voor het kiezen van filmsimulaties geïntegreerd. Hierdoor wordt het kiezen van een filmsimulatie nog eenvoudiger.
 • Een pop-upflitser is net boven de zoeker geïntegreerd in de behuizing. Deze flitser regelt automatisch de hoeveelheid licht en toont zijn kracht in donkere scènes en bij tegenlicht opnames.
 • Het nieuwe model beschikt ook over een kantelbare LCD-monitor met 1,84 miljoen dots. Daarnaast zijn de vorm van de grip en de lay-out van de knoppen aan de achterzijde van de camera gefinetuned voor een verbeterde ergonomie. Dit vergemakkelijkt het gebruik van de camera.

XF16-50

Dit nieuwe standaard zoomobjectief dekt een brandpuntsafstand van 16mm groothoek (equivalent aan 24mm in vergelijking met het 35mm filmformaat) tot 50mm medium-tele (equivalent aan 76mm in vergelijking met het 35mm filmformaat). De XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR is geschikt gemaakt voor hoge resolutie sensoren en biedt daardoor een uitzonderlijk oplossend vermogen over het gehele zoombereik. Zo is dit objectief volledig compatibel met de 40,2 miljoen pixels X-Trans™ CMOS 5 HR sensor.

Het objectief heeft een gewicht van ongeveer 240 gram en is daarmee het lichtste zoomobjectief binnen de XF-serie. De XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR is daarnaast uitgerust met een snelle en nauwkeurige autofocus motor. Bovendien is het objectief weerbestendig gemaakt, waardoor het ook onder mindere weersomstandigheden en tot temperaturen van -10°C gebruikt kan worden. De vergrotingsfactor van dit objectief is uniek en biedt een vergroting van 0,3x aan het telefoto-einde (equivalent aan 0,45x in vergelijking met het 35mm filmformaat), waardoor het ook geschikt is voor het fotograferen van zeer dichtbij.

De XF16-50mm F2.8-4.8 R LM WR is dankzij zijn medium telebereik veelzijdig inzetbaar voor allerlei soorten van fotografie: van groothoek landschaps- en architectuurfotografie tot reis- en portretfotografie. Vanwege zijn unieke vergrotingsfactor biedt de XF16-50mm ook mogelijkheden voor close-upopnames. Deze is vrijwel gelijk aan halfmacrofotografie, wanneer we het objectief vergelijken met 35mm kleinbeeld. Hierdoor is dit objectief bijvoorbeeld ideaal in te zetten voor foodfotografie of het fotograferen van handwerk, planten of alledaagse scènes. De XF16-50F2.8-4.8 R LM WR kan eventueel ook permanent op de camera bevestigd blijven omdat deze een groot aantal brandpuntsafstanden beslaat en daardoor voor verschillende fotografische situaties kan worden gebruikt.

Tegelijk met de introductie van de XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR introduceert FUJIFILM een kit in combinatie met de FUJIFILM X-T50, FUJIFILM X-T5 en FUJIFILM X-S20. Al deze camera’s zijn voorzien van in-body beeldstabilisatie (IBIS), waardoor de prestaties van dit objectief optimaal kunnen worden benut.
*1 X-Trans is een geregistreerd handelsmerk of merk van Fujifilm Corporation. *2 Per 16 mei 2024. *3 Bij gebruik aan het telefoto-einde. Aan de groothoekzijde is dit 0,1x (equivalent aan 0,15x in 35mm formaat).

Producteigenschappen
1. Dekt een groot opnamebereik en maakt fotografie met een hoge resolutie sensor mogelijk

 • Met een optische formule van 9 groepen en 11 lenselementen, inclusief 3 asferische lenzen en 3 ED-lensdelen, wordt chromatische aberratie effectief onderdrukt en blijven de prestaties, ook voor camera’s die beschikken over een hoge resolutie sensor, over het gehele zoombereik gehandhaafd.
 • Bestrijkt een veelzijdig aantal brandpuntsafstanden, van 16mm groothoek (equivalent aan 24mm in 35mm filmformaat), tot 50mm medium-tele (equivalent aan 76mm in 35mm filmformaat). Hierdoor is dit objectief uitstekend geschikt voor het fotograferen van landschappen, groepsfoto’s, alledaagse scenes en voor het maken van portretopnames.
 • Het objectief beschikt over een maximale opnamevergroting van 0,3x aan het telefoto-einde (equivalent aan een maximale vergroting van 0,45x in 35mm filmformaat). Dit stelt de gebruiker in staat om van heel dichtbij, 24cm afstand in groothoekstand tot slechts 15cm afstand in de zoomstand, een onderwerp scherp te kunnen fotograferen. Zo is het mogelijk om met dit objectief eenvoudig bloemen, of etenswaren fotograferen.

2. Dankzij het lage gewicht van dit objectief is urenlang zonder moeite fotograferen mogelijk

 • Doordat alle lensdelen in dit objectief optimaal zijn gepositioneerd kon er een gewicht worden bereikt van slechts 240 gram. Hierdoor is het tevens het lichtste zoomobjectief binnen de XF line-up van objectieven. Daarnaast is het gelukt om het objectief volledig compatibel te houden met de hoge resolutie sensoren die in steeds meer FUJIFILM camera’s uit de X Serie worden toegepast. Dankzij het lichte gewicht en de verbeterde ergonomie van dit objectief is het ook makkelijker geworden het objectief mee te nemen.
 • Het objectief is zo ontworpen dat deze tijdens het zoomen niet langer wordt. Dit zorgt voor een meer comfortabelere bediening.

3. Snelle en accurate autofocus

 • De XF16-50mmF2.8-4.8 R LM WR maakt gebruik van een interne focusmethodiek, waarbij een compacte en lichtgewicht groep focuslenzen met een lineaire motor wordt aangedreven. Dit zorgt ervoor dat er snel en nauwkeurig kan worden scherpgesteld. Dankzij de miniaturisatie van de focuslensgroep, kan dit objectief ieder beslissend moment vastleggen binnen 0,015 seconde*4.
 • Autofocussnelheid aan de groothoekzijde, gemeten volgens een interne meetmethode die voldoet aan de CIPA-richtlijnen en wanneer gemonteerd op de systeemcamera “FUJIFILM X-T4” met fase-detectie AF en waarbij de High Performance Mode is ingeschakeld.

4. Weerbestendig en veelzijdig in het gebruik

 • Het objectief is weer- en vorstbestendig gemaakt. Zo kan het zelfs bij -10°C nog steeds volledig functioneren. Daarnaast is het objectief op 13 plaatsen afgedicht om het stof- en weerbestendig te maken. Gebruikers kunnen zo met een gerust hart fotograferen tijdens een groot aantal opnamesituatie, dus ook tijdens een lichte regenbui of in een stoffige omgeving. Daarnaast kan het objectief ook in de winter en met sneeuw of aan de kust worden gebruikt.

Specificaties

MerkFujifilm
CategorieFujifilm X-T50
EAN Code4547410533712
Artikelcode16828478
VerpakkingStuk(s)

Accessoires

Caruba Cleaning kit

Caruba Cleaning kit

Direct leverbaar!
17,99
Caruba Microfiber Lensdoekje 30x30 Rood
8,99
Fujifilm NP-W126S Li-Ion Accu

Fujifilm NP-W126S Li-Ion Accu

Vandaag besteld is binnen 1 werkdag(en) in huis
51,95
Hahnel 6-in-1 Travel Cleaning Kit
29,95
Hoya 58mm HDX Protector

Hoya 58mm HDX Protector

Direct leverbaar!
54,95
Hoya 58mm UV Prime-XS

Hoya 58mm UV Prime-XS

Direct leverbaar!
29,95
Hoya 58MM UX UV II

Hoya 58MM UX UV II

Direct leverbaar!
21,95
Hoya 58MM.VARIABLE DENSITY.II

Hoya 58MM.VARIABLE DENSITY.II

Direct leverbaar!
109,95
Jupio NP-W126S 1260mAh

Jupio NP-W126S 1260mAh

Direct leverbaar!
35,95
Lexar SDXC Professional UHS-I 1066x 128GB

Lexar SDXC Professional UHS-I 1066x 128GB

Vandaag besteld is binnen 3 werkdag(en) in huis
34,95
Mirrorless Mover 20 - Cool Grey
74,98
Mirrorless Mover 30 - Cool Grey
99,98
Mirrorless Mover 5 - Cool Grey

Mirrorless Mover 5 - Cool Grey

Direct leverbaar!
54,98
Peak Design Cuff© - black

Peak Design Cuff© - black

Direct leverbaar!
39,99
Peak Design Leash - sage

Peak Design Leash - sage

Vandaag besteld is binnen 4 werkdag(en) in huis
49,01
Peak Design Leash© - black

Peak Design Leash© - black

Direct leverbaar!
49,99
VSGO Imp Air Blower (Black)

VSGO Imp Air Blower (Black)

Direct leverbaar!
23,95
VSGO Imp Air Blower (Blue)

VSGO Imp Air Blower (Blue)

Direct leverbaar!
23,95
VSGO Imp Air Blower (Green)

VSGO Imp Air Blower (Green)

Direct leverbaar!
23,95
VSGO Imp Air Blower (Orange)

VSGO Imp Air Blower (Orange)

Direct leverbaar!
23,95
ZEISS Lens cleaning kit

ZEISS Lens cleaning kit

Direct leverbaar!
35,95

Stel een vraag over dit artikel

         

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en ontwikkelingen rondom Foto de Vakman? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in je mailbox!

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen